Vladimira Ghiraldo

Pozdrav,
Evo naš doprinos ovoj super grupi.
Od 18.-25.02. smo bili na krstarenju po Mediteranu, brod Costa Smeralda i malo je reći da smo oduševljeni! Bio nam je prvi put i sigurno ne zadnji 😃.
Bookirali smo preko slijedeće stranice: e-hoi.de


Imaju dobre cijene (jeftinije nego na stranicama Coste), booking je brz i jednostavan te imaju tzv. roulette kabine koje su jeftinije (bookirate vrstu kabinu koju želite bez broja te vam oni dodijele jednu ca. 3 tjedna prije polaska sukladno bookiranoj kategoriji).

Mi smo bookirali unutarnju kabinu, na kraju smo dobili upgrade na vanjsku sa prozorom. Ako se registrirate na njihov newsletter, na prvu rezervaciju dobijete 30 € popusta.


Plaćanje: Sve se plaća direktno Costi, 30% pri potvrdi, ostatak 3 tjedna prije polaska. Dobijete račun na mail i izvršite plaćanje, mi smo bankovnom transakcijom. Gore navedenih 30 EUR dobijete povrat od e-hoi- nakon što realizirate putovanje, na broj računa koji ćete im dostaviti.


Parking: Ispred ukrcaja postoji parking (Palacrociere Savona Terminals http://www.parkingsavona.com/index.php?language=en) za tjedan dana cijena je 91€. Postoje i drugi parkinzi ali za 11 € razlike, smo rađe parkirali direktno kod broda. Parking se plaća odmah, ključ vozila ostaje kod njih do vašeg povratka.
Ruta: Savona-Marseille-Barcelona-Palma di Mallorca-Palermo-Civittavecchia/Rim-Savona


Ukrcaj: Imajte spremne karte i osobne dokumente, sve ide brzo i bez komplikacija. Slikaju svakog člana te Vam provjeravaju sliku svaki put kada se iskrcavate ili ukrcavate.


Hrana: Na brodu je FB, ima više restorana, dio imaju služeni men doručak i ručak dolazite kako želite (naravno, unutar radnog vremena restorana) za večeru vam za trajanje cijelog boravka dodijele restoran, broj stola i vrijeme večere, u 18:45 ili u 21:15. Dodjeljivanje broja stola je super jer se ne mučite tražiti stol, kao npr. za doručak ili ručak.

Meni je dostupan putem MyCosta aplikacije, radi se i uvijek o 4 slijeda, svaki slijed ima 3 različite vrste na izbor (riblji, mesni ili vege). Uz to imaju i klasična jela, kao npr. pasta Bolognese i sl. Ukoliko imate manje dijete sa sobom koji baš nisu za “fine dinning” onda ih na početku zamolite da vam donesu iz drugog restorana Nuggetse ili burgere, konobari su po tom pitanju super.
Hrana je svugdje i za svaki obrok bila odlična, izbora ima ali znaju biti gužve na buffetu pa kada već stojite u redu uzmite odmah za svih hranu 😉.

Piće: Nakon Check in-a je potrebno uplatiti ili 150 € akontacije ili spojiti kreditnu karticu sa vašom karticom za sobu, kako biste mogli naručivati piće, znači na brodu se ništa ne plaća u gotovini! Za doručak imate na raspolaganju razne sokove rinfuzo, čaj i kavu iz aparata. Za ručak imate na raspolaganju vodu i kavu. Uz večeru se piće naručuje a la cart, boca vode 1,2 l je 3,98 €, pivo 0,4l je 6,5 €, Coca Cola 5,50 €. To je cijena sa uključenih 15% service fee-a koji vam uvijek ide dodatno na cijenu pića koja je navedena u cjeniku.

Internet: imaju različitih opcija, mi smo odlučili biti bez interneta i nismo pogriješili. Normalno smo koristili vlastiti mobilni internet dok smo bili u luci, a kako bi krenuli s isplovljavanjem bi mobitele prebacili na airplane mode. Na brodu ima Wi-Fi koji koristite za aplikaciju MyCosta gdje su navedena sca događanja tokom dana, kako rade restorani, vašu potrošnju na brodu….

Izleti:
Mi smo si sve sami organizirali, možete naravno uzeti njihove izlete ali su cijene paprene. Transfer do grada će vam naplatiti ca. 15 € po osobi a toliko vas može doći taxi za cijelu obitelj…

Ako imate još pitanja – KLIK.

 
Similar Posts