Ljetni odmor u Sloveniji

Tamara Pleše

SVIDJA VAM SE RAD PUTOKLINCI EKIPE? POČASTITE NAS S JEDNOM KAVOM ;-). HVALA!
Ove smo godine odlučili pobjeći u hladnije krajeve umjesto na more… Nismo pogriješili.

Uživali smo u dolinama, jezerima i planinama… 🙂
Bili smo smješteni u mjestu Ambrož pod Krvavcem koji je najsličniji našoj Lici… Okruživalo nas je samo zelenilo i krave… 😀 Potpuni mir i tišina (osim naravno, ponekog mukanja). Temperatura danju oko 19, a noću oko 12. Naravno, ovo je mjesto zimi bučno jer je jedno od najpoznatijih slovenskih skijališta. Tijekom našeg boravka najviše smo sreli biciklista kojih je zaista bilo puno. Mi smo tamo najviše vremena proveli šetajući psa oko našeg smještaja i jedan dan smo bili u šetnji od hotela Krvavec do repetitora. Lijepa je šetnja i pogled je zaista predivan. Ljeti hotel i restoran inače rade, ali je taj dan bilo oblačno pa nismo mogli popiti ni kavu, samo je naša curica mogla neograničeno uživati na trampolinu. 😀
Posjetili smo  Logarsku dolinu u koju ako želite ući autom morate platiti 7€. Za obitelji s malom djecom i neplaninarima preporučam šetnju od hotela Plesnik gdje je jako lijep pogled na okolne planine i vrlo blizu je slap Palenk. Taj dan smo još bili na Velenjskom jezeru gdje je uz samo jezero parking 1€ (prvi sat besplatan). Plaža ima hlada te mnoštvo dodatnih sadržaja (ugostiteljska ponuda, daska za skakanje, aquapark). U produžetku plaže je i šetnica. Jezero je toplo i ugodno za kupanje.
Sljedeći smo dan bili na Bohinjskom jezeru gdje je parking uz jezero 3€ po satu, malo dalje 10€ po danu. Jezero također ugodno za kupanje te se mogu unajmiti SUP daske. Blizu jezera je bogata ugostiteljska ponuda, stijena za penjanje, mini ZOO s kozama, ali siromašan parkić za djecu. U povratku smo još svratili u Grad Brdo koje se nalazi u blizini Kranja. Ulaz za odrasle je 5€, za djecu besplatno. Prošetali smo oko jezera s labudovima i patkama, vidjeli fontanu i konje.
Predzadnji dan smo posjetili  Kranjsku Goru koja je pravi planinski gradić. Parking kod slapa Pišnica (cca 5 min. hoda od centra, 15 min. od jezera Jasna) je 0,80€, što je najjeftiniji parking na koji smo naišli u Sloveniji. Blizu parkinga je i dječje igralište. Poslije obilaska centra prošetali smo do jezera Jasna. Oko jezera smo prošetali i bacili pogled na rijeku Pišnicu koja teče uz jezero. Na jezeru je naravno i ugostiteljska ponuda, a ako ste dovoljno hrabri kao ja i još troje ljudi možete se i okupati. 😂 Našli smo na internetu da je ljeti prosječna temperatura jezera 12 stupnjeva. U nastavku dana smo još otišli u Dolinu Vrata, koja je dio NP Triglav. Parking je 5€ za 2 sata, a iako je zabranjeno parkiranje na cesti bilo je i takvih tako da ako se usudite možete i besplatno. Prošetali smo uz rijeku Triglavsku Bistricu (trenutno su radovi na dijelu šetnice pa baš i nije bila idealna). Uz malo penjanja može se vidjeti slap Peričnik.
Zadnji dan smo posjetili  Kamnik. Htjeli smo do Starog grada, ali nije moguće autom, a hod do gore je barem 2,5 km pa smo odustali. Vrlo blizu je  Mali grad Kamnik (mi smo parkirali kod Spara). Prošetali smo tim dijelom i stepenicama se popeli do najviše točke gdje je lijep pogled na planine i samo mjesto. Možete se odmoriti na klupama koje su u hladu. I za kraj smo još bili u Volčjem potoku. Ulaz za odrasle je 9€, djeca do 3 godine ne plaćaju, za pse je 2€ (i dobijete jednu vrećicu za veliku nuždu!). Ovdje možete provesti i cijeli dan ako želite i /ili ako vam djeca ne žele napustiti dječje igralište koje je zaista odlično. Uz uobičajene sprave imaju četiri trampolina i zipline-a. Uz to zanimljiv je dio s dinosaurima i raznim glazbenim instrumentima koje djeca mogu isprobavati te dio s kaktusima i leptirima (u staklenicima u kojima je jako vruće).
I još ponešto fotografija da vidite kako je sve to izgledalo… PITANJA? KLIK
 
Similar Posts