Da ne volim bazene ste već saznali. Ne volim ni tehnologiju. Niti je mogu razumjeti. Muž mi uvijek kaže da kužim samo ono što meni treba i što želim razumjeti. Ja se slažem. I jedne od tih meni razumljivih tehnoloških novotarija su putne aplikacije. One nam olakšavaju planiranje i putovanja u velikoj mjeri.

I koje su to aplikacije koje ćete pronaći na mom mobitelu? Muž ih ima puuunnooo više he he….

SKYSCANNER

Tražilica letova, niskobudžetnih ili redovitih. Ja je obožavam, upišem kamo bi išli, kad bi išli, koliko nas i već letimo 😉

KIWI.COM

I ovo je tražilica letova, u nekim pogledima čak i više volim nju. Namjestim si interval traženja i Kiwi traži. Uvijek izbaci najjeftiniju, najoptimalniju, najbržu, itd…U glavnom sve nešto NAJ.

BOOKING.COM

Smještaj, jeftin, skup, za smještaj je uvijek tu booking.com! Ako vam treba popust klik

 

Izračunava koliko je potrebno da od točke A dođeš do točke B. Vremenski i novčano.

 

KINDLE

Nije baš aplikacija ali ide pod tehnologiju. Nema više hrpice knjiga za svih nas, samo jedan jedini Kindle.

 

MAPS.ME

Offline navigacija, spasila nas je više puta.

 

FOODSPOTTING

Tražilica restorana, pizzeria i sl.hranidbenih institucija jer kad si gladan nisi svoj.

WALLET

Nema više hrpice papira, pa to pa ono, pa gdje je sada to – sve je u walletu na mobitelu. I na dnu ruksaka kopije, koje se ne vade osim u nuždi.

 

COUCHSURFING

Kad sve drugo otkaže uvijek je tu neki couchsurfer koji ti spasi život 😉

 

UBER

Svi smo čuli za uber. Ako ne zbog jeftinijeg prijevoza onda zbog naših taksista koji konstantno prosvjeduju protiv Uber. Jer je jeftiniji od njih. I isplati ga se koristiti.

 

XE CURRENCY

Mjenjačnica. Ponekada zna biti naporno stalno preračunavati valute u glavi, pogotovo nama nematematičarima, pa ova aplikacija super dođe.

DUOLINGO

Naučite osnove stranog jezika bez muke.  Mi trenutno radimo na španjolskom jer nam je u planu Kuba!

GOOGLE TRANSLATE

Svi znamo za Google translate. Jest da ponekada priča nebuloze ali uz malo zdrave seljačke logike nam može biti u veliku pomoć.

 

MyKi WATCH

To nam je relativno nova igračka, uzeli smo ih za prijelazno razdoblje, dok su premladi za mobitel, a opet je dobro da nas mogu nazvat, pogotovo jer dosta putuju sami sa gradskim prijevozima i  na natjecanja sa sportskim klubovima. Na njemu igrica, što je nama jako bitno, a njima je jako zabavno da sat broji korake koje naprave u danu, tako da se natječu tko će više ;-).

Na putovanjima nam dobro dodje GPS signal, imali smo već situacije gubljenja djece po stranim zemljama, ne bi više hvala :-).

 

LALALAB.

Fotkice. Njih milijun. Na fotoaparatu, pa na mobitelu. Nikada razvijene. Poznato? Uz pomoć ove aplikacije su sve naše fotkice razvijene i poslane na našu adresu u rekordnom roku. Preporuke!

 

To je to! Povremeno koristim i druge ali ove su mu MUST HAVE. I koje su vaše omiljene putne aplikacije?

Moglo bi vas zanimati