Događanja koja možete posjetiti u Parku prirode Lonjsko polje

Radionice, glazbeni nastupi i sportska događanja samo su dio onoga što vas očekuje u Parku prirode Lonjsko polje idućih mjeseci, a tijekom cijeloga ljeta možete za vikend izlet odabrati plovidbu čamcima na solarni pogon, vidjeti nagrađivane vidikovce ili provesti cijeli dan biciklirajući prekrasnom prirodom Lonjskoga polja.

ZAPIŠITE SI SLJEDEĆE DATUME:

Lipanj rezervirajte za Repušničke susrete i Dan sela Čigoč – Štrokovo. Repušnički susreti obilježavaju se u Posjetiteljskom centru Repušnica 3. lipnja, a Dan sela Čigoč u Posjetiteljskom centru Čigoč 24. lipnja 2023. godine. Ove turističko-kulturne manifestacije bogate su raznim folklornim priredbama, glazbenim programom te edukativnim radionicama gdje posjetitelji doznaju zanimljivosti o Lonjskom polju.

26. kolovoza dođite u Posjetiteljski centar Osekovo za vrijeme trajanje manifestacije Susretni na rijeci Lonji gdje ćete osjetiti pravu simbiozu čovjeka s prirodom, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više gostiju.

Sada već tradicionalna sportska manifestacija RangerRUN ove godine doživjet će svoje treće izdanje.  Pod sloganom „Probudi Rangera u sebi!“ 16. rujna 2023. godine prijavite se i trčite s ciljem promicanja zaštite prirode i buđenje svijesti o očuvanju prirodnih ljepota.

Dani graditeljske baštine u Krapju danas su dobro poznata manifestacija izvornog narodnog folklora, glazbe, tradicije i običaja jasenovačke Posavine. Ovogodišnji Dani europske baštine u Krapju održat će se 23. rujna s ciljem prenošenja kulturnog i povijesnog nasljeđa na mlađe generacije. Uz edukativne i zabavne sadržaje posjetitelji će moći uživati u promociji različitih tradicijskih obrta, tradicijskog ribolova te uživati u gastronomskoj ponudi poznatom specijalitetu ovoga kraja šaranu na rašljama. Posebnost ovog malog sela krije se u starim drvenim kućama građenim od hrasta lužnjaka bez i jednog čavla te uglova povezanih u hrvatski ili njemački vez. Graditeljska baština i stambene građevine odraz su nedjeljivosti i suživota ljudi i prirode, a na vama je otkriti posebnost ovoga malenog mjesta i osjetiti dašak prošlosti koju nudi ova kulturna manifestacija.

 

Izleti u prirodu su najljepši izleti i PP Lonjsko polje je savršeno mjesto za uživanje s obitelji. Ova događanja koja su pripremili neka budu prilika da doživite Lonjsko polje na drugačiji način.

Uz PutoKlinci Family Card ostvarujete pogodnosti pri kupnji ulaznica! –> PutoKlinci $ Lonjsko polje

Ukoliko želite malo duže uživati u ljepotama Parka prirode Lonjsko polje mislili smo i na to!

Unutar samog Parka nalazi je RURALNA KUĆA ZA ODMOR DRENOV BOK te uz PutoKlinci karticu pstvarujete popust na smještaj. Kuća je odlično opremljena, s igralištem i whirlpoolom te prekrasnim pogledom.

Iskoristite pogodnost –> RURALNA KUĆA DRENOV BOK

 

 

Fotografije PP Lonjsko polje: Tomislav Koran i Hrvatski fotosavez

Fotografije Ruralna kuća drenov Bok: ustupio vlasnik kuće

 

 
Similar Posts