UNUTRAŠNJE AKTIVNOSTI

     1. MUZEJI

   2. ZABAVNI PARKOVI i BAZENI

 

AKTIVNOSTI NA OTVORENOM

  1. IGRALIŠTA , BAZENI, ŠETNICE, POUČNE STAZE,…

 • IGRALIŠTE (PARKIĆ) kod dječje knjižnice Šetalište Ivše Lebovića
 • IGRALIŠTE (PARKIĆ) na Trgu Stjepana Radića
 • IGRALIŠTE I SPORTSKI TERENI Park šuma Borik
 • ETNO PARK Veliko Trojstvo
Etno park u naselju Veliko Trojstvo, tradicijski je prikaz graditeljstva (hiža, štagalj, ambar, krušna peć, kukuruzana), koji s postavljenom etno zbirkom čini kulturnu vrijednost ovog kraja s posebnim osvrtom na upoznavanje budućih generacija s povijesnim vrijednostima.
 • SPORTSKO REKEREACIJSKI CENTAR VELIKI GRĐOVAC
Sportsko – rekreacijski centar Veliki Grđevac sastoji se od 25 metarskog dubokog bazena, plitkog bazena za djecu s dvije „gljive“, te hidromasažnog bazena s ljekovitom vodom. Uz bazene, tu se još nalaze: veliko dječje igralište, teniski i odbojkaški teren, sala s biljar stolom, stolom za stolni tenis te stolni nogomet.
Petrov vrh jedan je od najistaknutijih vrhova na Zapadnom Papuku. Obrastao je šumom, a samo je sa sjeverne strane otvoren 300 metara dugačkom livadom koja završava kod planinarskog doma  »Petrov vrh«. Livada se u zimskim mjesecima koristi kao skijalište, a na njenom istočnom rubu je skijaška  žičara (»tanjurić«). Domom i skijalištem upravlja PD »Petrov vrh« iz Daruvara. Na samome  vrhu nalaze se ostaci nekadašnje drvene piramide i gornja stanica skijaške vučnice. Planinarski dom na Petrovu vrhu stalno je otvoren, ima velik kapacitet i ponudu jela i pića te je izvrsno uporište za izlete na području zapadnog Papuka.
 • RIMSKA PARK ŠUMA
U neposrednoj blizini središnjeg gradskog trga i Daruvarskih toplica nalazi se prirodna i zdrava park- šuma odnosno Rimska šuma. Rimska šuma obiluje različitim biljnim i životinjskim svijetom koji obitava na površini od 20 hektara. U njoj se također nalazi Židovsko groblje te Julius Brum.
Unutrašnjost šume je uređena obilježenim i pošljunčanim stazama i klupama za odmor.
 •  LJEČILIŠNI PERIVOJ JULIJEV PARK
Julijev park je jedan od najstarijih lječilišnih perivoja u kontinentalnoj Hrvatskoj! Prvo drveće u Lječilišnom perivoju Julijevom parku posadio je Antun Janković oko Antunove kupke oko 1762. godine, a nešto od tog drveća je još i danas u parku, kao npr. Platana, divlji kesten i primjerci graba oko kompleksa Daruvarskih toplica.
 • PARKOVI SIRAČA
U Siraču se nalaze dva parka: park posvećen braniteljima iz Domovinskog rata, te park skulptura u kojemu se odvijaju kiparske kolonije.

2. DVORCI

 • GARIĆ GRAD
Garić grad je uz Medvedgrad jedan od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrđenih gradova u sjevernoj Hrvatskoj. Godine 1256. dao ga je sagraditi ban Stjepan Šubić.
1295. godine na Garić goru dolaze Pavlini koj su osnovali samostan. Godine 1544. Osmanlije su osvojili i razorili Garić te samostan sa crkvom sv. Marije.
Nalazi se usred Moslavačke gore blizu Podgarića. 1544. je napušten nakon što je stradao za provale Osmanlija. Od tada do danas od Garić grada sačuvane su ruševine i omiljeno je izletište.
 • DVORAC DIOŠ

Dioš je jedan od najmlađih slavonskih dvoraca, smješten na istoimenom brežuljku oko sedam kilometara sjeverno od Daruvara, pokraj sela Končanica.

 • STUPČANICA i DOBRA KUĆA
Stupčanica i Dobra kuća su dvije utvrde izgrađene još u srednjem vijeku koje su, prema legendi, dale izgraditi dvije sestre plemenitog roda!
 • DVORAC JANKOVIĆ i 240g staro stablo GINKO BILOBE
Dvorac grofa Antuna Jankovića iz 18. stoljeća koji se nalazi u samom središtu grada zaštićeni je spomenik kulture Republike Hrvatske 1. kategorije i jedna od najvrjednijih baroknih građevina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ispred južnog ulaza u dvorac Antuna Jankovića, nalaze se dva primjerka listopadnog drveta Ginkgo biloba, ženski i muški primjerak, porijeklom iz zapadne Kine. Nalaze se u dvorskom perivoju koji je nastajao usporedno s gradnjom dvorca, a završen je 1780. godine.

Moglo bi vas zanimati